
اين خبرگزاري افزود که در عين حال سفير ايران در ايتاليا، در سخنان خود در همايش روز گذشته گفت: قدرتهاي استکباري سعي دارند بر منابع انرژي منطقه و جريان آن تسلط پيدا کنند، سرزمين ديگران را اشغال ميکنند، ملتها را از حقوق اوليه و اساسي خود محروم ميسازند و به منظور يافتن بازارهاي جديدي براي فروش تسليحات بين کشورهاي منطقه اختلاف بوجود ميآورند.
وي در ادامه افزود: اين قدرتها نه تنها هرگز به دنبال تامين امنيت منطقه نبودهاند، بلکه خود مولد ناامني، تبعيض و افراط گرايي در خاورميانه بودهاند بنابراين ما براي تامين امنيت در خاورميانه بايد بر توان و قابليتهاي کشورهاي منطقه تکيه کنيم و ايران، ترکيه و عراق بايد در اين زمينه، ايفاگر نقش مثبت و سازنده باشند.
به گزارش فارس، ايتاليا در نشستهايي در وزارت امور خارجه اين کشور در رم، سياست خارجي خود را با حضور سفراي ايران، آمريکا، انگليس، فرانسه، چين ، روسيه، عراق و افغانستان به بحث گذاشت.
نشست سياست خارجي ايتاليا با موضوع «مشارکت ميان ايتاليا، اروپا ، چين و افغانستان»، «افغاني سازي افغانستان»، «نقش اتحاديه اروپا و آمريکا در عصر اوباما»، «خاورميانه جديد ايران، ترکيه و عراق» برگزار شد.
در اين نشست علاوه بر سفراي ياد شده، کارشناسان سياست بينالملل، ديپلماتهاي ايتاليايي و خبرنگاران داخلي و خارجي نيز شرکت داشتند.